Nieuws

De renovatie skatebaan onder de John F. Kennedybrug wordt opgepakt

Gemeente
7 december 2021

Korte terugblik bijeenkomst over skatebanen renovatie

Op 15 september vroegen we je wat je van de skatebanen in Maastricht vond. We organiseerden op 29 september een bijeenkomst. In dit artikel vind je de terugblik.

Wensen voor de toekomst

We hebben vaak de wens voor uitbreiding van de skatersmogelijkheden gehoord. Zowel voor een overdekte locatie in bijvoorbeeld een loods of de Radium, als voor locaties buiten. Bijvoorbeeld de parkeerplaatsen naast het Geusseltpark of speeltuin Fort Willem. Ook de Groene Loper werd genoemd.
 
Ideeën voor de parken op de Griend en onder de John F. Kennedybrug
Het was al duidelijk dat we het skatepark onder de John F. Kennedybrug gaan renoveren. Jullie tip om een betonvloer aan te leggen in plaats van asfalt is heel nuttig. Op beide parken zien jullie graag een watertappunt, afvalbakken, verlichting en zitjes. Ook suggereerden jullie om een bord met gebruiksafspraken neer te zetten op de skateparken. Op het grote park op de Griend willen jullie graag nieuwe onderdelen erbij. Jullie noemden een mini ramp, een mellow vertical ramp, extra rails en een skatebowl.

Hoe nu verder? Op de korte en langere termijn

De renovatie van de baan onder de John F. Kennedybrug hebben we opgepakt en voeren we zo spoedig als mogelijk uit. Daarnaast doen we wat we op korte termijn binnen het bestaande budget kunnen doen. Korte termijn is vanaf nu tot over een jaar.
 
Voor de langere termijn bekijken we wat er voor wensen zijn in heel Maastricht voor de openbare sport- en speelplekken. Dat doen we tot en met het voorjaar of begin zomer van 2022. De bijeenkomst met jullie was de eerste in een lange serie. Na alle bijeenkomsten kunnen we een plan maken voor de langere termijn. Dat leggen we vervolgens aan de gemeenteraad voor.

©2020-2021 BUURTNETWERK JEKERDAL SINT PIETER VILLAPARK | INFO@PIETERBUURT.NL