Haalt Maastricht de klimaatdoelstellingen?

25 Maart 2020 – 19:30 –  Expo zaal, Eijffelgebouw Maastricht – Toegang gratis

In januari 2020 trad het klimaatakkoord van Parijs in werking. De rechter heeft bovendien in de Urgenda-zaak bepaald dat Nederland een strenger klimaatbeleid moet voeren. Ook gemeenten en provincies moeten hun bijdrage leveren -Maastricht dus ook: we moeten minder energie verbruiken en af van fossiele brandstoffen.

Wat is de stand van zaken? Liggen we als stad op koers om in 2030 een CO2-reductie te realiseren van tenminste 49% ten opzichte van 1990, zoals dat in ‘Parijs’ is afgesproken? Of loopt Maastricht hopeloos achter de feiten aan?

In een rondetafelgesprek met politici, bedrijven en burgers kijken we naar de Maastrichtse energie-transitie. Hoe ziet het klimaatbeleid van de gemeente Maastricht eruit? Liggen we op koers? Waarom (niet)? Wat doen bedrijven om de klimaatdoelen te halen? Werken bedrijven en overheden goed samen of elkaar vooral tegen? Wat merken burgers van de energietransitie? Wat doen zij zelf al? En is de overheid (of het bedrijfsleven) een goede partner?


Met o.a. Gert-Jan Krabbendam (Wethouder Klimaat & Energie)Jeroen Pol (O-I Manufacturing) en Jan Jansen (Sibelco en MEA).
De avond wordt geleid door George Vogelaar.

Wees welkom en praat mee! Datum: 25 maart 2020
Tijd: 19:30
Locatie: Expo zaal Eijffelgebouw Maastricht
Toegang gratis, reserveren niet nodig