Nieuws

Maastricht voert combiparkeren in als oplossing voor parkeeroverlast

De Limburger
13 februari 2020

12 februari 2020 om 18:21 door Pascale Thewissen

Maastricht voert combiparkeren in als oplossing voor parkeeroverlast
De sportclubs in Jekerdal hebben veel last van de parkeerdruk. Afbeelding: Rob Oostwegel

Niet alleen in Randwyck, maar ook in Jekerdal en waarschijnlijk Tuinwijk wordt combiparkeren ingevoerd om de parkeeroverlast voor bewoners te verminderen. Later volgen ook andere buurten in Maastricht.

De invoering van combiparkeren moet een einde maken aan de parkeeroverlast in Randwyck, Tuinwijk (Witttevrouwenveld) en Jekerdal. Dat houdt in dat bewoners een vergunning en bezoekersregeling kunnen aanvragen. Anderen moeten betalen. Vooral op de Mergelweg – en met name bij sportpark Jekerdal – is de parkeerdruk de afgelopen jaren sterk toegenomen. Reden waarom de buurt aandringt op een snelle oplossing. Met ingang van 1 april 2020 wordt daar combiparkeren ingevoerd. Als alles volgens planning verloopt, volgt Randwyck op 1 mei.

De maatregelen worden begin 2021 geëvalueerd. Over de parkeerdruk in Tuinwijk (de buurt tussen de Frankenstraat, Scharnerweg en de Koning Clovisstraat) is de gemeente nog in gesprek met bewoners en belanghebbenden. Het streven is om nog voor de zomervakantie maatregelen te treffen. De voorkeur gaat uit naar combiparkeren, maar er moet nog wel een oplossing worden gevonden voor de aanwezige ondernemers en winkels.

In Sint Annadal werd in 2017 een ‘blauwe zone’ ingevoerd om de parkeerdruk te verminderen. Bestuurders zonder vergunning mogen er nog maar twee uur parkeren. De komende maanden wordt onderzocht wat dat heeft opgeleverd. Het is de bedoeling na de zomervakantie ook het parkeren in het Statenkwartier, Boschpoort-Noord en Wyckerpoort-Noord in overleg met bewoners en andere belanghebbenden beter te gaan regelen.

DE LIMBURGER 13 FEBRUARI 2020

©2020-2021 BUURTNETWERK JEKERDAL SINT PIETER VILLAPARK | INFO@PIETERBUURT.NL