Nieuws

Muzikale verhuisstoet Kumulus Muziekschool per zaterdag 17 juli

Cultuur
9 juli 2021

Deze zomer is het zover. Muziekschool Kumulus gaat na 38 jaar het gebouw aan de Sint Maartenspoort 2 verlaten. Het gebouw waar velen zo lang muziek hebben gemaakt, waar kindervoetjes en rollators naast elkaar door de gangen zijn gegaan, waar duizenden kilo’s bladmuziek uit de printer zijn gerold, waar condens, zweet en tranen op het podium zijn gedruppeld, waar snaren zijn gesprongen, vellen zijn gescheurd, ouders hebben gegloeid van trots, vriendschappen voor het leven zijn gesmeed, subsidies en bezuinigingen hun weerslag hebben gehad, diploma’s zijn uitgereikt, sinterklaas op de dikke zjiem heeft leren slaan, talent is ontdekt en waar bovenal heel veel plezier is beleefd…Vanaf september worden de lessen gegeven bij Centre Céramique.

Muziekschool in Centre Céramique
Na de zomer zullen de lessen worden voortgezet in het souterrain van Centre Céramique dat, tijdens de verbouwing, werd ingericht als Muziekschool met mooie, nieuwe muzieklokalen. Om het oude gebouw een laatste eer te bewijzen en de nieuwe muziekschool in te wijden, trekt een muzikale stoet van docenten, leerlingen en andere belangstellenden op zaterdag 17 juli tussen 12.00 en 13.00 uur van de Sint Maartenspoort naar Centre Céramique. 

Programma
Bij het gebouw aan de St. Maartenspoort zal oud-directeur Gerard van Buul een kort afscheidswoordje uitspreken. Ter plekke zijn er enkele muzikale optredens en wordt de sleutel in het slot gedraaid tijdens een symbolische afscheidshandeling die bij ingewijden als het ‘Geheim van Wyck’ te boek staat.

Bij aankomst in Centre Céramique zal interim-directeur Maurits Haenen de muzikale stoet welkom heten in het nieuwe onderkomen. Ook zal hier feestelijke muziek klinken van jong talent en een concertje verzorgd worden door jeugd bigband de Vitzkids.

Meedoen?
Ook mensen die zonder instrument willen meelopen, kijken of sjouwen zijn van harte welkom. Doe je mee? Wil je meespelen? Partijen kun je downloaden vanaf www.kumulus.nl/verhuizing. 

Tijdschema
Datum: zaterdag 17 juli Tijd: 12.00 – 13.00 uur 
Voorafgaand repeteren: 11.15 uur 
Locatie: start bij Sint Maartenspoort, einde bij Centre Céramique

Bekijk hier een kort filmpje over de voorbereidingen van ons personeel.

©2020-2021 BUURTNETWERK JEKERDAL SINT PIETER VILLAPARK | INFO@PIETERBUURT.NL