Buurt in beeld

Sportpark Jekerdal

Midden in het natuurgebied van het Jekerdal ligt het Sportpark Jekerdal. Van het sportpark wordt gebruik gemaakt door een 3-tal sport verenigingen: Sportclub Jekerdal, Atletiek Maastricht en Kimbria Racket Club.

Sportclub Jekerdal (SC Jekerdal)

Sportclub Jekerdal (SC Jekerdal) is een bloeiende voetbalclub spelend op het fraaie Sportpark Jekerdal aan de Mergelweg in de wijk Sint Pieter te Maastricht. SC Jekerdal heeft een groeiende jeugdafdeling, waar speelplezier het allerbelangrijkste is. De jeugdafdeling bestaat uit prestatief en recreatief spelende teams.

Vanaf de leeftijd van 5 jaar kunnen kinderen lid worden van SC Jekerdal. Kinderen kunnen wel al vanaf hun 4e jaar aangemeld worden. Het kan zijn dat er een wachtlijst is en hoe langer een kind op deze lijst staat, hoe eerder hij/zij aan de beurt is. Nieuwe spelers zullen voornamelijk eind augustus instromen als de trainingen voor het nieuwe seizoen weer beginnen.

Een proeftraining gedurende het seizoen is meestal wel te regelen. Schrijf een email naar ledenadministratie@scjekerdal.nl.
Wij brengen je in contact met de trainer van een van de teams met wie je vervolgens een afspraak voor een proeftraining kunt maken.

Aanmelden kan heel eenvoudig. Inschrijfformulieren kun je downloaden van de website: click “downloads”.

Bezoekadres:

Sportpark Jekerdal
Mergelweg 122
6212 XK Maastricht

Postadres:
Sportclub Jekerdal -Ledenadministratie
Secretariaat
Postbus 3075
6202 NB Maastricht

Ledenadministratie Sc Jekerdal
Email: ledenadministratie@scjekerdal.nl

Telefoon: 06 55 81 60 82

Website: https://www.scjekerdal.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/Sportclub-Jekerdal-223216491090248/
Instagram: https://www.instagram.com/sc_jekerdal/

Atletiek Maastricht

Atletiek Maastricht is een van Maastrichts grootste sportverenigingen die biedt activiteiten voor vele doelgroepen: baan/wedstrijdatletiek, masteratletiek, recreatief hardlopen, wandelaars, studenten atletiek en racerunners. Alle activiteiten vinden plaats op de atletiekbaan van sportpark Jekerdal aan de Mergelweg. De hardlopers en wandelaars maken ook gebruik van het prachtige uitloopgebied van het Jekerdal en ENCI-bos.

Ze biedt activiteiten voor vele doelgroepen:

Baan/wedstrijdatletiek De jeugd (7 t/m 19 jaar) en senioren (20 t/m 34 jaar) hebben per definitie een wedstrijdlicentie. Baanatletiek kent de disciplines lopen (sprint, horden, middenlange en lange afstanden), springen (ver-, hoog, – en polsstokhoogspringen), werpen (kogelstoten, kogelslingeren, discus- en speerwerpen) en meerkamp (alle onderdelen).

Masteratletiek Als je een wedstrijdlicentie hebt, dan ben je vanaf 35 jaar master (voorheen: veteraan). Atletiek Maastricht heeft enkele masters die baanatletiek doen. Zij trainen met de senioren mee. Masters (dus met wedstrijdlicentie) die alleen middenlange en lange afstand willen doen, kunnen terecht bij de mila-groep van Hub Tummers, die voornamelijk op de baan traint of de (hoogste niveau) recreatieve loopgroepen, die voornamelijk buiten de baan trainen.

De recreatieve hardlopers kunnen zes dagen per week (overdag en ’s avonds) trainen met duurlopen en intervaltrainingen. De trainingen worden op alle niveaus aangeboden. Beginners kunnen via Samen Leren Lopen kennismaken met deze verslavende sport.

Wandelaars bieden we twee soorten wandeltrainingen aan: sportief wandelen en nordic walking (met Nordic walking poles),op diverse niveaus. Beginnende wandelaars kunnen kennismaken gedurende enkele proeftrainingen. Voor beiden wandelsporten zijn speciale technieklessen.

Studenten zijn lid van Atletiek Maastricht via de studentenatletiekvereniging UROS. Zij hebben eigen trainingsgroepen. Studenten kunnen in overleg ook meedoen aan de specialisatietrainingen van Atletiek Maastricht.

Racerunners: voor kinderen en (jong)volwassenen met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen) bieden we de mogelijkheid om met een racerunner de conditie te onderhouden of verbeteren.

Alle activiteiten vinden plaats op de atletiekbaan van sportpark Jekerdal aan de Mergelweg. De hardlopers en wandelaars maken ook gebruik van het prachtige uitloopgebied van het Jekerdal en ENCI-bos.

Weet u nog niet zeker of atletiek iets voor u is, dan kunt u vrijblijvend maximaal 3 weken als aspirant-lid aan trainingen (wedstrijdatletiek/recreanten) meedoen. Wilt u zich aanmelden, stuur dan een mail naar ledenadministratie@atletiekmaastricht.nl en vermeld daarbij in ieder geval uw naam en geboortedatum of vul het aanmeldingsformulier in via bijgaande link: https://atletiekmaastricht.nl/aanmelden/.

Geïnteresseerd in sportief wandelen of nordic walking? Dit kunt u kenbaar maken via de mailadressen en wordt u teruggebeld om af te spreken waar/wanneer u zou kunnen komen kennismaken. (wel even uw telefoonnummer vermelden a.u.b.)
– sportief wandelen: aanmeldensw@atletiekmaastricht.nl
– nordic walking: carla.arts01@gmail.com of aanmeldensw@atletiekmaastricht.nl

Bezoekadres

Sportpark Jekerdal
Mergelweg 130
6212 XK Maastricht
Sportcafé: 043-3251340

Postadres

Secretariaat Atletiek Maastricht
Postbus 2086
6201 CD Maastricht
secretaris@atletiekmaastricht.nl

Kimbria Racket Club.

Kimbria Racket Club is de grootste tennis- en padelclub van Maastricht, gesitueerd op de mooiste plek, namelijk in het Jekerdal, aan de voet van de Sint Pietersberg. Sinds 1956 staat Kimbria Tennis voor tennis, in de breedste zin van het woord. In 2019 wordt padel toegevoegd onder de naam Kimbria Racket Club. Van jong tot oud. Van beginner tot competitiespelers op de hoogste niveau’s. Alle spelers zijn van harte welkom! We hebben een mooi park met 7 gravel- en 2 padelbanen. Ons huidige clubhuis is opgeleverd in 2007. Het voldoet aan alle hedendaagse eisen en wensen van een moderne vereniging.

Kom gerust een keer kijken op ons park, neem een drankje in Kimbria Cafe, of neem een proefles (tennis of padel) bij onze tennisschool.

Als lid van Kimbria Racket Club kun je gebruik maken van alle faciliteiten:
Tennissen? Prima! / Padel? Doen! / Beide?? Te gek!!
Dus 1 Vereniging, 1 Lidmaatschap, 2 Sporten.
Mooier kunnen we het niet maken ..

Als je vragen hebt, stuur dan een mail naar de Ledenadministratie. Zij hebben een antwoord op alle vragen inzake het lid worden bij Kimbria Racket Club. Wilt u zich aanmelden, stuur dan een mail naar de ledenadministratie ledenadministratie@kimbriaracketclub.nl of vul het aanmeldingsformulier in op de website.

Accommodatie

Kimbria Racket Club
Mergelweg 120
6212 XK Maastricht
Telefoon Kimbria Cafe: 043-3214778.
… bereikbaar als Kimbria Cafe geopend is.
Richtlijn: ma t/m vr vanaf 19.00 uur, april t/m oktober.

Openingstijden Park:
9.00 – 23.30 uur (de openingstijden van Kimbria Cafe wijken hiervan af!)

Bezoekadres

Mergelweg 120
6212 XK Maastricht

Email: info@kimbriaracketclub.nl

Telefoon: 043 – 32 14 778

©2020-2021 BUURTNETWERK JEKERDAL SINT PIETER VILLAPARK | INFO@PIETERBUURT.NL